Booking.com boekt voor het eerst sinds de coronacrisis meer dan $2 miljard omzet in een kwartaal, maar de verliezen lopen op (2024)

Table of Contents
Booking.com boekt voor het eerst sinds de coronacrisis meer dan $2 miljard omzet in een kwartaal, maar de verliezen lopen op Aantal reserveringen enorm toegenomen BEKIJK OOK: Deze ’draden van God’ zijn ’s werelds zeldzaamste pasta Meer Volvo verhuist productie naar verluidt van China naar België: autofabrikant sorteert voor op hogere Europese importtarieven 3 manieren om makkelijker een nieuwe baan te vinden, volgens een loopbaancoach Krijgt Elon Musk megabeloning van $56 miljard? Noors staatsinvesteringsfonds stemt tegen 6 tips van CEO Satya Nadella van Microsoft over hoe je een team en een bedrijf aanstuurt Deze25 vliegmaatschappijen hebben de meest voordelige tickets voor de business class Volvo roept bijna alle elektrische auto’s van het model EX30 terug wegens mogelijke softwarefout – in Nederland hebben de meeste auto’s de benodigde update al Zelfs de sterkste tanks zijn in Oekraïne niet meer veilig zonder een kooi die beschermt tegen gevechtsdrones 24 veelbelovende AI-startups die je in de gaten moet houden, volgens een adviesbureau It’s showtime for Apple, and we’re expecting news on its AI plans and a big partnership Stock market today: US stocks edge lower ahead of Apple event, economic data #techtalks: Zo komen cybercriminelen jouw bedrijf binnen – en zo voorkom je het Partnerexperts Vacatures Tech blijft dominant op de beurs, geholpen door vooruitzicht van lagere rentes – Nvidia is klasse apart DNB verwacht forsere stijging huizenprijs: jaarlijks een plus van 4% tot 2027 Werkgever moet opstarttijd van 10 minuten voor medewerker callcenter gewoon betalen, volgens advocaat-generaal Miljardenstrop van zo’n €4 miljard voor de staat bij vermogensbelasting: wie gaat compensatie voor vermogende belegger betalen? Met terugkeer vaste energiecontracten zijn ook kortingen voor overstappers weer terug: voordeel loopt op tot ruim €300 Poetin zet eigen dochters in als sprekers bij ‘Russische variant’ van economische wereldtop in Davos FAQs

HomeOndernemen

Booking.com boekt voor het eerst sinds de coronacrisis meer dan $2 miljard omzet in een kwartaal, maar de verliezen lopen op

Booking.com boekt voor het eerst sinds de coronacrisis meer dan $2 miljard omzet in een kwartaal, maar de verliezen lopen op (1)

ANP

Booking.com boekt voor het eerst sinds de coronacrisis meer dan $2 miljard omzet in een kwartaal, maar de verliezen lopen op (2)

Foto: ANP/Sem van der Wal

  • Het moederbedrijf van Booking.com, Booking Holdings, heeft in het tweede kwartaal 2,2 miljard dollar omzet geboekt.
  • Onder de streep bleef er een verlies van 167 miljoen dollar staan.
  • Booking behoort tot een lange lijst van reisbedrijven die zwaar getroffen zijn door de coronabeperkingen.
  • Bekijk de homepagina van Business Insider Nederland voor meer artikelen.

Het moederbedrijf van Booking.com, Booking Holdings, heeft in het tweede kwartaal van het jaar een omzet van meer dan 2 miljard dollar in de boeken gezet. Dat was voor het eerst sinds het begin van de crisis.

De omzet was ook veel hoger dan waarmee kenners in doorsnee rekening hielden. Ondanks die stijging stapelden de verliezen van het bedrijf zich op.

Booking is voor zijn inkomsten onder meer afhankelijk van commissies op hotel- en kamerreserveringen via zijn sites. Het bedrijf hoopt nog altijd op een spoedig herstel van de reissector waarvan het dan ook zal profiteren.

De omzet steeg tot 2,2 miljard dollar van de 630 miljoen dollar vorig jaar. In het tweede kwartaal van 2019, voor de crisis, was Booking.com nog goed voor 3,8 miljard dollar aan opbrengsten. Booking sloot het tweede kwartaal van dit jaar af met een verlies van 167 miljoen dollar.

Het bedrijf zag door de coronacrisis het aantal hotelboekingen drastisch dalen en was eerder genoodzaakt miljarden te lenen.

Om door de crisis te komen zocht Booking ook steun bij overheden. Voor de zomer kondigde het bedrijf aan de steun terug te zullen betalen. Dat kostte de onderneming in het tweede kwartaal bij elkaar 137 miljoen dollar.

Aantal reserveringen enorm toegenomen

Booking zag het aantal reserveringen met 458 procent stijgen tot 157 miljoen. Topman Glenn Fogel noemde de verbetering van het aantal boekingen bemoedigend. De groei van het aantal overnachtingen met 59 procent kwam met name door sterke resultaten in Europa en de Verenigde Staten, legde de topman uit.

Booking behoort tot een lange lijst van reisbedrijven die zwaar getroffen zijn door de coronabeperkingen. Lockdowns, quarantaineverplichtingen en de verplichte sluitingen van hotels en restaurants hebben de reissector hard geraakt afgelopen jaar.

Hoewel de binnenlandse reizen in de VS grotendeels zijn hervat, blijven consumenten uiterst voorzichtig met het plannen van een internationale trip, vooral ook als gevolg van de rondwarende Delta-variant van het virus.

BEKIJK OOK: Deze ’draden van God’ zijn ’s werelds zeldzaamste pasta

Meer

  • Booking.com
  • Booking.com boekt voor het eerst sinds de coronacrisis meer dan $2 miljard omzet in een kwartaal, maar de verliezen lopen op (3)

    Volvo verhuist productie naar verluidt van China naar België: autofabrikant sorteert voor op hogere Europese importtarieven

    Het zou gaan om de productie van de modellen EX30 en EX90, zo meldt de Britse krant The Times op

    Lees meer

  • Booking.com boekt voor het eerst sinds de coronacrisis meer dan $2 miljard omzet in een kwartaal, maar de verliezen lopen op (4)

    3 manieren om makkelijker een nieuwe baan te vinden, volgens een loopbaancoach

    Tijdens het zoeken naar een baan en het solliciteren, kun je behoorlijk ontmoedigd raken. Deze dr

    Lees meer

  • Booking.com boekt voor het eerst sinds de coronacrisis meer dan $2 miljard omzet in een kwartaal, maar de verliezen lopen op (5)

    Krijgt Elon Musk megabeloning van $56 miljard? Noors staatsinvesteringsfonds stemt tegen

    Aandeelhouders van Tesla stemmen over de megabeloning van topman Elon Musk tijdens de aandeelhoud

    Lees meer

  • Booking.com boekt voor het eerst sinds de coronacrisis meer dan $2 miljard omzet in een kwartaal, maar de verliezen lopen op (6)

    6 tips van CEO Satya Nadella van Microsoft over hoe je een team en een bedrijf aanstuurt

    Leiding geven doet iedere topman- of vrouw op zijn of haar eigen manier, maar volgens Nadella zij

    Lees meer

  • Booking.com boekt voor het eerst sinds de coronacrisis meer dan $2 miljard omzet in een kwartaal, maar de verliezen lopen op (7)

    Deze25 vliegmaatschappijen hebben de meest voordelige tickets voor de business class

    Business class vliegen is populair, maar niet voor iedereen betaalbaar. Toch is het prijsverschil

    Lees meer

  • Booking.com boekt voor het eerst sinds de coronacrisis meer dan $2 miljard omzet in een kwartaal, maar de verliezen lopen op (8)

    Volvo roept bijna alle elektrische auto’s van het model EX30 terug wegens mogelijke softwarefout – in Nederland hebben de meeste auto’s de benodigde update al

    Om de fout op te lossen, is er een software-update nodig die volgens Volvo veelal op afstand uitg

    Lees meer

  • Booking.com boekt voor het eerst sinds de coronacrisis meer dan $2 miljard omzet in een kwartaal, maar de verliezen lopen op (9)

    Zelfs de sterkste tanks zijn in Oekraïne niet meer veilig zonder een kooi die beschermt tegen gevechtsdrones

    In Oekraïne is geen voertuig meer veilig zonder dronekooi. Ook flink gepantserde Amerikaanse Abra

    Lees meer

  • Booking.com boekt voor het eerst sinds de coronacrisis meer dan $2 miljard omzet in een kwartaal, maar de verliezen lopen op (10)

    24 veelbelovende AI-startups die je in de gaten moet houden, volgens een adviesbureau

    De concurrentie op het gebied van kunstmatige intelligentie is groot, maar startups weten nog alt

    Lees meer

  • Booking.com boekt voor het eerst sinds de coronacrisis meer dan $2 miljard omzet in een kwartaal, maar de verliezen lopen op (11)

    It’s showtime for Apple, and we’re expecting news on its AI plans and a big partnership

    This post originally appeared in the Insider Today newsletter. You can sign up for Business Insid

    Lees meer

  • Booking.com boekt voor het eerst sinds de coronacrisis meer dan $2 miljard omzet in een kwartaal, maar de verliezen lopen op (12)

    Stock market today: US stocks edge lower ahead of Apple event, economic data

    US stocks fell as bond yields increased ahead of a big week of updates for the market. Investors

    Lees meer

#techtalks: Zo komen cybercriminelen jouw bedrijf binnen – en zo voorkom je het

Partnerexperts

Oud MIVD-officier Pieter Cobelens laat zien hoe lek jouw bedrijf eigenlijk is
Bekijk hier alle #techtalks
Digitalisering op de werkvloer: 3 tips om eenvoudig up to date te blijven
Unlock your Potential
Waarom het slim is om je werknemers een elektrische leaseauto te bieden
Charge up your business

Booking.com boekt voor het eerst sinds de coronacrisis meer dan $2 miljard omzet in een kwartaal, maar de verliezen lopen op (19) Vacatures

  • Medior SEA Specialist
  • financieel adviseur domein directeur
  • Auditor
  • Strategisch adviseur


Bekijk alle vacatures →

Door apparaten €1 duurder te maken kan Nederland groene doelen halen: brancheclub pleit voor circulariteitsbijdrage

Booking.com boekt voor het eerst sinds de coronacrisis meer dan $2 miljard omzet in een kwartaal, maar de verliezen lopen op (22)

Booking.com boekt voor het eerst sinds de coronacrisis meer dan $2 miljard omzet in een kwartaal, maar de verliezen lopen op (23)

Tech blijft dominant op de beurs, geholpen door vooruitzicht van lagere rentes – Nvidia is klasse apart

Beursexperts Michael Nabarro en Gökhan Erem laten zien hoe één aandeel het speelveld bepaalt. Nvi

Lees meer

Booking.com boekt voor het eerst sinds de coronacrisis meer dan $2 miljard omzet in een kwartaal, maar de verliezen lopen op (24)

DNB verwacht forsere stijging huizenprijs: jaarlijks een plus van 4% tot 2027

Dat is een dubbel zo hoge huizenprijsstijging dan waar De Nederlandsche Bank een half jaar gelede

Lees meer

Booking.com boekt voor het eerst sinds de coronacrisis meer dan $2 miljard omzet in een kwartaal, maar de verliezen lopen op (25)

Werkgever moet opstarttijd van 10 minuten voor medewerker callcenter gewoon betalen, volgens advocaat-generaal

Een medewerker moest 10 minuten van tevoren aanwezig zijn om op tijd op te starten. Dat is ook ar

Lees meer

Booking.com boekt voor het eerst sinds de coronacrisis meer dan $2 miljard omzet in een kwartaal, maar de verliezen lopen op (26)

Miljardenstrop van zo’n €4 miljard voor de staat bij vermogensbelasting: wie gaat compensatie voor vermogende belegger betalen?

Beleggers kunnen over jaren dat ze een lager rendement hebben behaald dan het fictieve rendement

Lees meer

Booking.com boekt voor het eerst sinds de coronacrisis meer dan $2 miljard omzet in een kwartaal, maar de verliezen lopen op (27)

Met terugkeer vaste energiecontracten zijn ook kortingen voor overstappers weer terug: voordeel loopt op tot ruim €300

De gemiddelde korting voor overstappers is in een jaar tijd verdrievoudigd naar bijna 310 euro op

Lees meer

Booking.com boekt voor het eerst sinds de coronacrisis meer dan $2 miljard omzet in een kwartaal, maar de verliezen lopen op (28)

Poetin zet eigen dochters in als sprekers bij ‘Russische variant’ van economische wereldtop in Davos

Het International Economic Forum in Sint-Petersburg trok voor de oorlog met Oekraïne altijd veel

Lees meer

Booking.com boekt voor het eerst sinds de coronacrisis meer dan $2 miljard omzet in een kwartaal, maar de verliezen lopen op (2024)

FAQs

Does booking.com include taxes? ›

Taxes and fees may vary for different reasons, such as the Service Provider's location, the kind of room selected, and the number of guests. The price description tells you whether any taxes and fees are included or excluded. You'll be able to find more information about the price while you're booking.

How much commission does booking.com charge owners? ›

Booking.com commission rate varies between 10% to 25% depending on the location of your property and your cancellation policy. On average, it is about 15%. To find out more information about the commission rate you will pay, make sure to read their Accommodation Agreement when signing up to their platform.

How much is the booking.com cancellation fee? ›

The guest can cancel free of charge until 7 days before arrival. The guest will be charged 50% of the total price if they cancel in the 7 days before arrival. The guest can cancel free of charge until 14 days before arrival. The guest will be charged 50% of the total price if they cancel in the 14 days before arrival.

Is it safe to use booking.com for flights? ›

We use established security procedures to protect your Booking.com account.

Are taxes included in flight prices? ›

Most won't even notice them, as they are often included in the advertised price. However, these taxes and fees make up a significant part of the price for a regular domestic flight. The U.S. government charges an excise tax.

Do I have to pay taxes on my book sales? ›

Each state's laws regarding sales tax are a little different, but in general any “tangible personal property” is considered taxable. This includes physical books. And, increasingly, states are also requiring sales tax digital books. Sales tax rates also vary across states, counties, cities and other local areas.

How do I avoid booking com commission? ›

You don't have to pay commission when:
  1. You choose to waive the cancellation fee for non-refundable bookings.
  2. You mark a guest as a no-show and choose to waive the cancellation fee.
  3. You've marked a guest's credit card as invalid because you were unable to charge the guest.

Do travel agents get commission on booking com? ›

Booking.com works with a commission-based model, which means you pay us a set percentage on each reservation you get through our platform.

Do booking agents make commission? ›

A supplier — hotels, rental car agencies and so on — pays a travel agent commission for making a reservation on behalf of a client (or group of clients; here's why group bookings are great). The amount is typically a percentage of whatever the service costs, and can vary widely depending on the type of booking.

Can I get a full refund from booking com? ›

If you cancel a reservation within any permitted cancellation period which may apply, we will refund you the exact same amount we initially charged you (inclusive of any applicable fees in relation to the Pay in Your Own Currency Service).

Is it hard to cancel with booking com? ›

The guest can cancel free of charge until 1 day before arrival. The guest will be charged the first night if they cancel within 1 day before arrival. If the guests do not turn up for the reservation, then they are charged for the price of 1 night as the no show penalty (same as the cancellation fee).

Does free cancellation mean full refund? ›

Non-refundable means that there won't be any refund for any cancelled booking. Free cancellation means that you will be given a refund if the cancellation is done within the stipulated time.

Is it better to book directly with hotel or expedia? ›

Reality is, hotels tend to offer the best rate when guests book directly with them. At the same time, hotels are very clear about their prices in order to avoid any misunderstandings that might affect the guests' experience. Because of this, when you book directly with a hotel, prices are final and free of hidden fees.

Does booking.com protect you? ›

We want you to feel confident about every booking you receive on our platform. That's why we invest in products and processes to protect you financially, give you peace of mind and keep you in control. To demonstrate that commitment, here are six ways we're working to protect your property – and your business.

Is it better to book direct or through a travel agent? ›

With a few keystrokes, you can find cheap travel deals on the web. But travel agents can do that and more. Often, travel agents receive deals directly from hotels and tour operators that you may not have access to. They also have contacts with resorts and hotels, so they can bargain for better deals.

Does hotel com include tax? ›

The prices displayed through our Service may include taxes or tax recovery charges. Such taxes or tax recovery charges may include amounts associated with value-added tax, goods and services tax, sales tax, occupancy tax and other taxes of a similar nature.

Does hotel net rate include taxes? ›

With NET rates and the same 20% margin, you contract with the hotel for an $80 NET rate for the room only, you pay $9.60 for the tax of 12% on the $80 NET rate for a total of $89.60. The tax you owe on the NET rate is less than on the Commission rate. You still pay the tax but at a lower cost to the hotel.

Does booking.com issue 1099? ›

The account owner on our records will receive an IRS 1099 Misc form if they are a US citizen and have earned at least $600 from bookings last year. Go to Track payments > My payouts to view your earnings for the year.

Do Trivago prices include taxes? ›

Taxes and additional fees are not included in the price displayed on our website. These may vary depending on factors such as location or the booking site. Prices are displayed per room and per night. Please double-check all information on the booking site before completing your reservation.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ms. Lucile Johns

Last Updated:

Views: 5852

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ms. Lucile Johns

Birthday: 1999-11-16

Address: Suite 237 56046 Walsh Coves, West Enid, VT 46557

Phone: +59115435987187

Job: Education Supervisor

Hobby: Genealogy, Stone skipping, Skydiving, Nordic skating, Couponing, Coloring, Gardening

Introduction: My name is Ms. Lucile Johns, I am a successful, friendly, friendly, homely, adventurous, handsome, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.